Massages


Relaxerende lichaamsmassage

Deze massage is gericht op ontspanning. Na deze massage voelt u zich helemaal ontspannen en met hernieuwde energie kunt U de wereld weer tegemoet.

Stress is een gevoel van spanning en onrust in het lichaam. Bij stress zijn er lichamelijke reacties van het lichaam zoals gespannen spieren, hartkloppingen, hoofdpijn, transpireren, benauwdheid, trillen, duizeligheid, misselijkheid, enz. Men denkt teveel na en piekert, waardoor de nachtrust verstoord wordt. Dit zijn normale reacties onder spanning, maar die mag niet te lang duren. Een massage is hier ideaal. De spieren worden ontspannen waardoor het lichaam toxines losmaakt.  Het stressgehalte en de bloeddruk verlaagt door de massage. Dit zorgt ervoor dat U beter het belangrijke van het onbelangrijke kunt scheiden, ook verhoogt de concentratie.

Door een massage wordt het lichaam aangeraakt, maar ook de emoties die zich in het lichaam bevinden worden 'geraakt'. Gevoelens, emoties naar boven laten komen tijdens een massage zorgt ervoor dat we achteraf een pak lichter door het leven kunnen stappen.

De relaxerende massage voor het hele lichaam duurt ongeveer 75 minuten en kost 60 euro.

Voor een nek, hoofd, rugmassage die ongeveer 30 minuten duurt komt dit op 40 euro.


Hotstone Massage


DEZE MASSAGE WORDT VOORLOPIG NIET MEER GEGEVEN !


De mix van massage, warmte en aroma's zorgt voor een zalig gevoel van ontspanning. Bovendien werkt massage veel effectiever in op fysieke en psychologische problemen als die gepaard gaat met warmte.

Een hotstone-massage draagt bij tot het zelfherstel van het lichaam, stimuleert de organen en de bloedsomloop en draagt bij tot ontgifting en balans. De meeste mensen ervaren diepe rust en slapen beter. En natuurlijk is deze massage uiterst geschikt om te genieten van een weldadige ontspanning.

Er wordt gewerkt met basaltstenen die opgewarmd worden tot een temperatuur van ongeveer 45 °C. De warmte afkomstig van de stenen geeft een diepe relaxatie. De thermodynamica (de combinatie van warmte en beweging), maakt dat de massage dieper in het spierweefsel inwerkt. Bovendien vergroot het gebruik van warmte het gevoel van welzijn en geborgenheid. Een Hot Stone massage is bij uitstek aangeraden bij aandoeningen als stress, spier-problemen, spanningen, vermoeidheid, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding, enz.. Ook bij fibromyalgie en spijsverteringsproblemen kan Hot Stone massage soelaas bieden.

Deze massage wordt NIET gegeven bij een zwangere vrouw. Ook niet bij mensen die antibiotica nemen. Door de warmte kan er een allergische reactie of uitslag ontstaan.

De hotstonemassage van 60 minuten komt op 60 euro.

Enkel rug-en nekmassage van 30 minuten is 40 euro

Deze massage moet wel vermeld worden bij het maken van de afspraak. De stenen moeten een uur op voorhand al beginnen warmen.

Stoelmassage

Stoelmassage wordt gegeven op een speciale, ergonomische stoel. Er komt geen olie aan te pas. Het is erg laagdrempelig omdat de massage over de kleren heen, gegeven wordt. Door stress en/of bijvoorbeeld een slechte werkhouding ontstaan er allerlei blokkades die kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals stijve en pijnlijke spieren. Tijdens de massage oefent de masseur druk uit met de ellebogen, handen, handpalmen en vingers op hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen, waardoor blokkades worden opgeheven en zwakke plekken worden versterkt. Het lichaam komt daardoor weer goed in balans. Ook bevordert het de energiedoorstroming en versoepelt het de spieren en gewrichten. Stoelmassage is niet bedoeld ter behandeling van medische klachten maar vermindert en voorkomt klachten zoals RSI (repetitive strain injury of klachten door herhaaldelijke belasting zoals bijvoorbeeld tenniselleboog of muisarm) en symptomen van stress. Het wordt daarom ook wel ingezet als massage bij bedrijven, omdat de werksfeer en prestaties erdoor kunnen verbeteren.

Voor een uitgebreide stoelmassage van een half uur komt dit op 25 euro. Deze kan uitgebreid worden of verkort.

Voor stoelmassages in bedrijven wordt de prijs en de duur van de massage, onderling besproken.

Klankschalenmassage


DEZE MASSAGE WORDT VOORLOPIG NIET MEER GEGEVEN !


Een klankschaal is een muziekinstrument.

Muziek is een oertaal die voorbij de woorden gaat en direct en diep op ons kan inwerken op emotioneel vlak.

Door de trilling van het geluid kunnen klankschalen ook inwerken op de spieren.

Een gezond lichaam heeft een eigen trilling en beweging. Het is goed afgestemd en trilt zuiver in een eigen frequentie. Bij een 'ziek' lichaam of een blokkade in de energiestroom is deze frequentie verstoord. Je voelt je niet lekker in je vel zitten, je bent gestresst en krijgt lichamelijke klachten. Door de trilling, de vibraties van de klankschaal, komt de blokkade vrij, de spanning in de spier zal verminderen.

Deze massage is met kledij.

Dit kan voor een half uur (25 euro)

Voor een uur (50 euro)

Deep tissue massage- topsportmassage - massage met triggerpoints


Bij deep tissue massage worden hoofd, nek, schouders, ellebogen, rug, bekken, billen, benen en voeten gemasseerd. De masseur maakt daarbij met de vingers, duimen, (zachte) vuisten of de onderarm en elleboog langzame, krachtige en diepe bewegingen. Veel aandacht gaat daarbij naar de spieren, om zo de 'energiestroom' in het lichaam te optimaliseren en spanning en stress te verminderen. Door ook met vuisten en knokkels te werken kan de masseur veel druk uitoefenen, meer dan bij bijvoorbeeld sportmassage. Op deze manier kunnen spieren en bindweefsel op diep niveau behandeld worden.


De deep tissue massage is geschikt voor de aanpak van een scala aan symptomen. Zo vinden mensen met klachten aan het spier- en bewegingsapparaat baat bij de massage. Hierbij kun je denken aan rug- en nekpijn, hoofdpijn, spanning in het bekkengebied, pijn in de knieën, spanning in scheenbeenspieren, tennis- en golfellebogen etc. De massage is ook geschikt voor sporters die een zwaar beroep op hun spieren doen, evenals voor mensen die een sportmassage of een andere massage te 'mild' vinden. Ook mensen met een taaie, dikke huidstructuur hebben baat bij deze massage. Het bindweefsel wordt losser gemaakt en de huid wordt soepeler.


Ook een behandeling van littekens die verkleefd zijn met het bindweefsel kunnen op deze manier losgemaakt worden. 

Deze massage kost 60 euro en duurt ongeveer 75 minuten. Dit kan korter of langer duren, naargelang de spieren vastzitten. 

Of 40 euro voor rug-nek-hoofd of voor bijvoorbeel wielrenners, enkel benen. Dit duurt ongeveer 45 minuten.